top of page

En välkommen beröring kan säga så mycket mer än ord och hårda ord kan skada något fruktansvärt.

Jag har under den senaste tiden förfärats över alla hemska ord som delas på social medier. Människor som känner och inte känner varandra gör personliga angrepp och använder sig av härskartekniker. Härskarteknik är när en person eller grupp förminskar och förtrycker andra i form av direkta och indirekta trakasserier. Allt för att göra en annan person osäker och åsamka skada. Det kan handla om att osynliggöra en annan människa eller att förlöjliga någons åsikt. Det kan också handla om att undanhålla information. Det kan även yttra sig genom att skuld- och skambelägga någon.


När någon har svårt att hålla sig saklig och korrekt kan det dessutom även förekomma personliga påhopp.


Hur vill du bli bemöt när du har något du vill ta upp eller ifrågasätta? Vill du, om möjligt, få svar på dina funderingar eller vill du att någon talar om hur inkompetent du är? Vill du få uttalanden om ditt utseende eller höra elaka påstående om din familj?


Vi är alla människor som må se likadana ut men vi är alla olika och unika. Du ä du och jag är jag, och jag respekterar dig för den du är. Jag kanske inte delar din åsikt om det så är ditt val av mat eller politik, men jag kan fortfarande möta dig på ett respektfullt sätt.


Sluta slå på varandra!


Vad händer om du nästa gång du väljer att skriva ett inlägg eller svara på ett inlägg på ett annat sätt. Du kan fortfarande uttrycka din åsikt, det har vi rätt till i Sverige. MEN du har inte rätt att förtala, förolämpa eller kränka någon, vilket utgör ett brott enlig svensk lagstiftning.


Håll diskussionen saklig och korrekt.

MåVäl

Lena


29 visningar

コメント


bottom of page