top of page

Ont i nacken, värk i ryggen, huvudvärk, ont i ögonen.

En härlig solig dag som började med ett styrketräningspass i utomhusgymmet. Kan dagen starta bättre?

Ergonomin i ett träningspass är också viktigt men nu fortsätter vi Ergonomi steg för steg i arbetet.

Märker du av dina ögon, nacke, muskler, leder eller har huvudvärk kan det ha ett samband med din ergonomisk arbetsplatsdesign?

Gör gärna denna översyn av din arbetsplats och arbetsmiljö. I dag kanske din arbetsplats är i ditt hem. Där ska du naturligtvis också ha en miljö som är anpassad efter dina behov. Arbetsmiljön anpassar vi efter dig inte tvärtom.

Här kommer några tips:

1. Väljer du att sitta, sitt på en pilatesboll eller på en sadelstol. Då smygtränar du samtidigt som du får bättre hållning.

Att föredra är att stå och arbeta. Din cirkulation ökar, hållningen blir bättre och din vakenhet ökar.

Använd då en ståbräda eller ståmatta för att avlasta kroppens leder.2. STATIONÄR DATOR: Sitter du vid en stationär skärm HÖJ skärmen så att övre kanten är i höjd med ditt ögonbryn. Vanligtvis räcker INTE den höjning du kan göra med den fot skärmen sitter på. Bäst är att installera en monitorarm. Det kanske du inte har hemma just nu, då tar du det du har, tex en bok eller pappersbuntar.

En arm till skärmen möjliggör för dig att dra den till dig, skjuta den ifrån dig, rotera den samt höja och sänka den efter din längd. Lätt och enkelt precis som det ska vara. Du får då en arbetsplats exakt anpassad efter dig och dina behov.Önskar du ergonomiska verktyg eller en ergonomisk arbetsplatsdesign av din arbetsplats kontakta: MåVäl AB, Lena Carlmark, lena@maval.nu, 0708-968506


32 visningar

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page