top of page

Kan det vi stoppar i oss påverka vår hälsa?

Uppdaterat: 8 mars 2023

Svaret är: Ja

Kan hälsan påverkas av vad vi inte stoppar i oss?

Svaret är: Ja


Här kan du läsa om hur du själv kan förändra din kost genom att få i dig de essentiella fettsyrorna, vilket innebär att kroppen inte kan tillverka det själv utan vi behöver få oss det via kosten.


Fleromättade, essentiella, fiskfetter.

Dagens västerländska kost har generellt brist på omega-3 jämfört med den kost som man åt under människans utvecklingsfas och som hjälpte till att etablera våra genetiska mönster. Därför måste de flesta öka sitt kostintag av fleromättat fiskfett. Eftersom vegetabiliskt omega-3 (ALA) inte omvandlas i tillräcklig utsträckning till EPA och DHA i kroppen är de enda tillgängliga livsmedelskällorna för att öka intaget av fleromättat fiskfett olika feta fiskarter, tex:

  • Fet fisk: lax, öring, sill, makrill, sardiner, havskatt, flundra

  • Zinzino BalanceOil (100% naturlig)


Intag av ”Fleromättat fiskfett (omega-3)” förbättrar följande kostindikatorer:

  • Skyddsvärde

  • Omega-3-index (ska vara över 8%)

  • Omega-6:3-balans (vetenskapen säger att kroppen klarar av 3:1)

  • Cellmembransfluiditet (vi vill ha en mjuk cell som kan ta upp näring och göra sig av med slaggprodukter).

  • Mental styrka (får hjärnan det fett den behöver kan den också fungera bättre).


Det dagliga behovet av de marina omega-3-fettsyrorna EPA och DHA är beroende av kroppsvikt. Vuxna personer med en kroppsvikt på 80 kg behöver konsumera cirka 3 gram omega-3 (EPA + DHA) dagligen för att få en Omega-3-nivå (EPA+DHA) över 8 procent. Miniminivån på 4 procent Omega-3 (EPA+DHA) i fettsyraprofilen fordrar minst 0,5 gram omega-3 (EPA+DHA) dagligen. De flesta omega-3-tillskott på marknaden rekommenderar dagliga doser av marin omega-3 i intervallet 150 mg till 1,5 gram. Detta är alldeles för lite för att nå målet om en nivå över 8 procent Omega-3 (EPA+DHA), om ett sådant omega-3-tillskott inte kombineras med dagligt intag av fet fisk.

Vill du göra det enkelt för dig och vara säker på att du får i dig det du behöver är ett dagligt intag av 0,15 ml/kg kroppsvikt av Zinzino BalanceOil ett både billigt och bra tips.MåVäl

Lena18 visningar

Comments


bottom of page