top of page

Högt blodtryck, diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar, högt kolesterol, Alzheimers mm

Alla dessa diagnoser är välfärdssjukdomar, olika sjukdomar och tillstånd som har sitt ursprung i livsstilsfaktorer. Världen äter sig till ohälsa.

Gör hela världen det?

Nej, det finns platser på vår jord där dessa sjukdomar inte finns. De platserna har fått benämningen blå zoner. Blå zoner är geografiskt och/eller demografiskt område i världen där människor lever längre, vilket är mätbart.


Den största pandemin (en epidemi som får spridning över stora delar av världen och drabbar många individer, som tex spanska sjukan) är diabetes typ-2. Diabetes typ-2 ökar i världen och sjunker nedåt i åldrarna. Det finns barn så unga som fyra år som diagnostiseras med diabetes typ-2.


Förr sa sjukvården och vetenskapen att diabetes typ-2 inte gick att göra något åt. Det enda som gavs var medicin och ett råd om att acceptera läget.

Som tur är ska vetenskapen ifrågasättas. Får vi inte ifrågasätta ska vi ifrågasätta varför vi inte får ifrågasätta. Råden ifrågasattes och undersöktes och det visade sig att det absolut går att reversera diabetes typ-2, med hjälp av livsstilsförändringar.


Genom att ändra näringsintaget och genom att göra andra livsstilsval går det att reversera diabetes typ-2. Det är det många individer som har bevisat i dag.

Tänk då om vi skulle kunna göra så att vi är steget före och till och med gör förändringar INNAN diabetes typ-2 utvecklats. Kan vi det?

Ja, det kan vi.

Vi kan ta ett HbA1c-test, ett långtidsblodsocker som mäter hur vi ätit några månader bakåt i tiden. Det visar om det finns för mycket socker i blodet som insulinet inte kan ta hand om.

Vill du veta hur ditt blod ser ut och hur du, om det är aktuellt, kan förändra din livsstil.

Kontakta MåVäl så hjälper vi dig.

MåVäl

Lena24 visningar

Comments


bottom of page