top of page

Diagnos "Ha ont och acceptera att du blir äldre."

Känner du igen diagnosen ovan.

Den diagnosen fick en kvinna i 50-årsåldern då hon gick till kvartersakuten för att få hjälp med sin axel.

Besöket kom sig av en önskan att få veta om hon kunde fortsätta träna eller om det skulle förvärra tillståndet. En undrar var om någon muskel kunde vara av?

Att röntga axel var det inte tal om. Även om något var av så skulle inget göras. Röntgas görs bara om operation är aktuellt(?). Diagnosen blev först artros, sedan inflammation (då är det väl artrit?) och sista diagnosen blev blödning. Ja, förutom att åldras visst ska göra att vi får ont.


Vad valde kvinnan att göra.

Kvinnan valde att fortsätta träna och ta behandlingar och märkte till sin stora glädje kroppen nu mår bättre, rörligheten har ökat och smärtan minskat. Hon kan använda axel mer och kan nästan göra samma aktiviteter som tidigare, fast hon blivit äldre. Det är fortfarande lite svårt att knäppa bh:n, men även det är på väg åt rätt håll.


Vi ska INTE gå omkring och ha värk bara för att vi blir äldre. Tyvärr verkar det som sjukvården är sjuk-vård. Det som erbjöds kvinnan var smärtstillande, vilket innebär att det endast dövar symptomen. Orsaken förblev oklar.

Det gläder mig att kvinnan fortsätter ta behandlingar, träna och lyssna till sin kropp.

Känner du någon som går omkring och har ont?

Kontakta MåVäl för råd och behandling.MåVäl

Lena


12 visningar

Kommentare


bottom of page