top of page

De val du gör i dag kan påverka hur du mår i morgon.

Hur vill du leva, må, vara när du är 80-90-100-110 år?

Skriv ner på ett papper hur du vill känna dig i din kropp om 10, 15 eller 20 år. Vad skriver du då? Skriver du att du tar mediciner, har svårt att gå, har högt blodtryck, diabetes typ-2 samt värk i muskler och leder?

Det är så läkemedelsindustrin vill att du ska tänka för de har ju svaret till dig. De har svaret i ett eller två eller tre piller. Läkemedelsindustrin är Big Business som forskare och ST-läkare Johan Bengtsson skriver i artikeln i Svd 11 januari 2024. Läkemedelsindustrin vill gärna att du anser att det är normalt att ta piller, för det har blivit så vanligt. Läs det där igen, det som är vanligt har blivit normal.


Så här ser kan en dag ut om 5-10-15-20-50 år.

Jag går upp och ner för trappor, jag plockar med lätthet ut saker ur lådorna längst ned. Jag kan sätta mig på golvet och leka med de som är yngre. Jag tar varje morgon, lunch och middag en promenad i solen. I min omgivning finns det människor jag är trygg med och har roligt tillsammans med. Jag styrketränar och vem vet jag kanske håller klasser för de som är yngre. Till varje måltid äter jag bär och/eller grönsaker. Köttet det kommer endast från den närliggande gården. Antibiotikakött hoppar jag över, det hjälper inte min hälsa. Piller som ger biverkningar som gör att jag måste ta andra piller avstås. Jag väljer att ta D-vitamin, prebiotika och verksam omega-3 som stärker mitt immunförsvar. Kramar, beröring och skratt finns det gott om. På natten sover jag sover svalt och gott.


I mina föreläsningar pratar jag om cellen – kroppen – tankar/övertygelser. För att hela du ska MåVäl vill vi att alla dessa komponenter är välmående. Vi kan också lägga till det sociala, att vi har trygghet och roligt.


Cellen, länge uppgavs det att DNA:t är cellens hjärna. Det är det inte. Cellmembranet är cellens hjärna. Det är en gåva eftersom du kan påverka ditt cellmembran. Cellmembranet påverkas av vad som finns runt cellen. Cellmembranet bestämmer vad som slås på, eller inte, i DNA:t.

Kroppen, din kropp, vill röra på sig. Din kropp vill ha beröring. Kramas med de du vill krama och som vill krama dig. Viktigt att det är välkommen beröring. Ta kroppsterapibehandlingar, ta SE-terapi, kropps- och samtalsterapi och låt din kropp MåVäl.

Tankar/övertygelser. Vad tror du, kan tankar och övertygelser påverka hur vi mår, kan de till och med skapa ohälsa? Tänk på en person eller en plats du tycker om. Tänk på något hälsosamt du tycker om att äta. Vad händer inom dig.

Tänk nu på en person du inte tycker om, en plats som du inte gillar eller något du inte gillar att äta. Vad händer med dig, hur reagerar din kropp när du väljer de olika tankarna?

Vad svarar du på frågan om att tankar och övertygelser kan skapa ohälsa?


De val du gör i dag kan påverka hur du mår i morgon.


Vilket beslut tar du?

MåVäl

Lena 

6 visningar

Kommentare


bottom of page