top of page

Är jag en stenåldersmänniska i 2023-kläder?

Det pratas en del om att vi, för vårt välmående, ska duka fint och äta på bästa porslinet. I mig känner jag motstånd.


I ett samtal kommer det upp att det är viktigt(?) att duka fint när vi äter. Är det funderar jag?

Jag kan göra iordning chiapudding i en plastlåda och lägga i blåbär och njuta i fulla drag av att det är så gott, även i en plastlåda.

Att äta och fokusera på att äta när jag äter håller jag med om. En sak i taget, men behöver jag en fin tallrik att äta på? Näe, inte jag. Nu vet jag att en del i min omgivning håller med mig medan andra inte alls gör det, och det är helt okey så klart. Vi är ju inte stöpta i samma form som tur är.

Behöver jag välja så väljer jag hellre att sätta mig på en stubbe, efter en promenad, för att äta den medhavda maten, då smakar det som bäst.

Det är att MåVäl för mig.


Svaret på frågan om jag är en stenåldersmänniska i 2023-klöder blir nog ja. I den aspekten att jag ser mat som energi som gör att jag kan göra det jag vill göra. Jag är dock noga med vad jag stoppar i mig. Det ska vara näringsrik och god mat, inte bara energirik.

Vem är du och vad väljer du? Vad får dig att MåVäl?


MåVäl

Lena5 visningar

Comments


bottom of page